Şubat 05, 2006

"Görünmezlik Pelerini" Patenti Alındı

Rusya Ulyanovsk Eyalet Üniversitesi Quantum ve Optik Elektronik Bölümünden bir profesör cisimleri görünmez yapacak bir yöntemin patentini aldı.

Oleg Gadomsky görünmezlik pelerini olarak adlandırılan buluşunu "Optik ışınımın dönüştürülmesi yöntemi" adıyla patentledi.

Gadomsky uzun süredir altın nano-parçacıkları ile deneyler yapmaktaydı. Bilim adamı bir mikrondan ince kalınlıkta özel bir mikroskopik altın parçacıkları katmanının önüne koyulduğu cisimleri görünmez yapabildiğini keşfettiğini iddia ediyor:

"Şu an sadece hareketsiz cisimler görünmez yapılabiliyor, çünkü hareket ışınım frekansını etkiliyor. Ancak Harry Potter'ınki gibi bir görünmezlik peleri yapmak çok yakında mümkün olabilecek."
Gadomsky'nin iddiaları gerçekse, ki umarım gerçek değildir, korkarım sokağa gece görüş gözlükleriyle çıkmak zorunda kalacağız, zira bu ürünü ilk satın alacaklar arasında kapkaç mafyaları ve tacizciler olacak. Mayfanın azminin zaman zaman insana şapka çıkarttırabilecek boyutta olabildiğini unutmayalım, örneğin bir keresinde Kolombiya uyuşturucu mafyası ABD'ye uyuşturucu sokabilmek için denizaltı yaptırmıştı!!!

Ancak muhtemelen hükümetler böyle bir ürünün serbestçe satılmasına asla izin vermez ve "sihirli pelerini" sadece polis, asker ve haberalma örgütleri gibi devlet kurumları kullanabilir.

[Orijinal Haber | Kaynak: digg]

2 yorum yapılmış:

winmaker dedi ki...

Caponlar daha önce böyle bi kıyafet yapmışlardı. Tam olarak görünmez yapmıyor ama hareketliyken bile işe yarıyor. Korkutucu tabi...

Adsız dedi ki...

Şimdide aynı mantıkla görünmez tank yapmışlar
http://www.youtube.com/watch?v=608A-g-OkCA
bu video görünmez pelerin

Bu da tank projesi linki
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=607761