Ocak 21, 2006

Rüya Makinesi

Rüya makinesi özel bir frekansta çalışan bir stroboskop'tan[1] ibaret. 1959 yılında icat edilmiş. 8-13 Hz [2] frekansında çalışıyor. Bu frekans aralığı rahatlama esnasında beyimizde ortaya çıkan elektrik salınımlarının (alfa dalgaları) frekansına karşılık geliyor.

Rüya makinesini çalıştırıp gözlerinizi kaptıyorsunuz: Işık pulsları optik sinirleri uyararak beyindeki elektrik salınımlarının frekansını değiştiriyor. Böylece bu cihaz sayesinde önce rahatlama, ardından da rüya aşamasına geçilebiliyor.

DİKKAT: Rüya makinesinin ışığa duyarlı sara veya diğer nörolojik rahatsızlıkları olan insanlar için tehlikeli olduğu vurgulanıyor. Ayrıca rüya makinesinin bağımlılık da yapabildiği kaydediliyor ve bir uzman eşliğinde kullanılması öneriliyor.

Rüya makinesi almak istiyorum ama bir türlü bulamıyorum, veya kendim yapmaya üşeniyorum diyorsanız işte size web rüya makinesi. Sayfayı açtığınızda gözlerinizi kapatmayı ve yukarıda yaptığım uyarıları sakın unutmayın!

[Burada] [Kaynak: Hotsgusting]

Dipnot #1: Stroboskop: Pıp pıp pıp pıp diye yanıp sönerek pulslar halinde ışık veren alet. Televizyon da 25 Hz'de çalışan bir stoboskoptur. Film projeksiyon makineleri de 25 Hz'de çalışan stroboskop kullanır. Stroboskoplar ayrıca dans klüplerinde, diskolarda da kullanılır, hani herşeyi kare kare görürsünüz ya işte onu yapan şey stroboskop ışığıdır.

Dipnot #2: Hz, Hertz. Frekans birimi. Bir olay saniyede 5 kere gerçekleşiyorsa frekansı 5 Hz'dir.

0 yorum yapılmış: